Veient els darrers estudis publicats, no ens ha estranyat que els idiomes més utilitzats a Internet siguin l’anglès i el xinès.
Internet ha facilitat i continua facilitant la superació de les barreres de la internacionalització de moltes empreses, ja que el simple fet de disposar d’una pàgina web en l’idioma local permet entrar en contacte amb aquell mercat i generar més vendes i un millor reconeixement de la marca, així com millorar la comunicació amb el client.
Així ho demostra l’últim estudi ELAN, en el qual es reflecteix que l’adaptació de les pàgines web a la llengua i la cultura del client és una pràctica freqüent: més del 50% de les empreses participants en l’estudi, establertes en 22 països, tenen pàgines web en idiomes diferents del seu nacional, i un 60% d’elles fa servir l’anglès.
Segons aquest estudi, per exemple, Rapina Paberivabrik (una empresa d’Estònia) ha traduït la seva pàgina web a sis idiomes: rus, anglès, letó, finès, lituà i romanès. L’empresa va mesurar quin impacte tenia fer servir idiomes locals a la seva pàgina web i va observar un augment del 16-25% de les vendes en les pàgines web adaptades.
Si analitzem els llocs web de les grans corporacions internacionals, com ara Coca-Cola o Google, veurem que els seus webs tenen més de 40 idiomes i que la tendència és continuar incrementant el nombre d’idiomes disponibles. Moltes d’aquestes corporacions han afegit quatre idiomes o més en els darrers 12 mesos. Entre els idiomes de ràpid creixement a Internet hi ha l’hongarès, el turc, l’indonesi i el rus.
Tot seguit us detallem les darreres dades publicades per Internet World Stats amb referència als idiomes més utilitzats a Internet:
[table id=3 /]
NOTES:
(1) Estadístiques sobre els deu idiomes més utilitzats a Internet actualitzades en data 31 de maig de 2011. (2) La penetració d’Internet és la ràtio entre el nombre d’usuaris d’Internet que parlen un idioma concret i el nombre total aproximat de parlants d’aquell idioma. (3) La informació més recent sobre l’ús d’Internet prové de dades publicades per Nielsen Online, International Telecommunications Union, GfK i altres fonts fiables. (4) La informació sobre la població mundial prové de la U.S. Census Bureau. (5) Si necessiteu ajuda per a la navegació i les definicions en diversos idiomes, consulteu la Site Surfing Guide. (6) Es poden citar les estadístiques sempre que se citi la font i s’inclogui un enllaç actiu a Internet World Stats. Copyright © 2012, Miniwatts Marketing Group. Tots els drets reservats a tot el món.
En vista de les dades d’aquest estudi, com creieu que evolucionaran els idiomes més utilitzats a Internet en els pròxims anys?